onsdag 11 februari 2015

En nyårslunch och minnet av en resa

När Pampas varit vänlig nog att somna för sin förmiddagsvila satte resten av oss vid bordet för det traditionsenliga skaldjurslunchen. Denna lunch är årets bästa lunch. ÄLSKAR den djupt och innerligt, och jag och min man har kört den sedan vi bodde i en andrahandsetta på Bondegatan i Stockholm. Första gången åt vi den på en filt på golvet.
 
 
Ovan kan ni se Fimpens känslor för skaldjur. Han tycker att det luktar skitäckligt och att råkor ser ut som spindlar. Han fick istället sin lyxlunch nummer ett: happy meal.

 
När min man i maj var i Frankrike på semester med min far köpte han några flaskor champagne. En av dem drack vi till denna lunch.

 
Hummer. Kommer aldrig aldrig bli lika gott som den gången vi var på honeymoon i USA, körde längs med hela östkusten (Boston - Maine - NY - Philadephia - Washington DC - Virginia - Södern - Charleston - Savannah - New Orleans - Florida) och hittade ett skjul där hummern serverades nyfångad på en platstallrik tillsammans med en flaska vitt vin och plastglas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar