lördag 13 juni 2015

Den tjugofemte maj 2015

En dag fick jag en bild skickad till mig på jobbet. Det var min man som skickade en bild på rabarbern och att det nog var dags att skörda den. Så jag åkte hem och mina små hjälpredor/stjälpredor hög in på rabarbern och käkade den som den var. Det som inte käkades upp på plats frös jag in. 
 








Blasten som blev över la jag på vitlöken, som en form av täckodling (behåller fukt i jorden, jordförbättrar samt hindrar ogräs att komma upp).

4 kommentarer:

  1. Man kan även koka rabarbersirap på blasten. God att ha varm på glass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rabarberbladen giftiga
      Rabarberns blad innehåller en hög halt av oxalsyra vilket kan vara hälsofarligt. Stora mängder oxalsyra kan vara negativt för kroppen då den kan minska upptaget av viktiga mineraler som kalcium.

      Radera
  2. Man kan även koka rabarbersirap på blasten. God att ha varm på glass.

    SvaraRadera
  3. Så finurligt att använda bladen till täckodling!

    SvaraRadera