onsdag 27 augusti 2014

Drömmen om ett bibliotek

Något som vi var överens om när vi flyttade till det här huset var att vi ville ha ett bibliotek. Tanken var väl egentligen från början att vi skulle platsbygga bokhyllor, men efter att huset gick upp en miljon under budgivningen hade vi inte riktigt utrymme till att ta extra lån samt göra allt det där vi drömde om att göra med huset från början. Det fick därför bli Billybokhyllor från Ikea, med en dröm om att någon gång i framtiden...
 
 
 
Det visade sig att Billybokhyllor från Ikea var raka i kanterna. Det var inte golvet i huset från mitten av 1800-talet. Vi valde mellan glapp nertill eller upptill/baktill på hyllorna. Och det är ju något speciellt med att drömma och sen göra och att det inte riktigt blev som vi tänkt. Dock ska vi bo här tills vi dör, så det finns nog tid och pengar för drömmar senare.

 
Alla möbler i detta rum är ärvda/hittade/köpte på Blocket (om vi inte räknar med just Billy). Ljuskronorna satt till exempel i min mans föräldrahem.  





 
Vi satte en kristallkrona i varje fönster. Tur att vi inte har fjorton fönster där inne, utan bara två.

 
En stol som var mycket mycket smutsig när vi hittade den. Och en sparbössegris jag köpte för ca tjugo spänn när jag bodde i Mexiko.

 
Och hej, vi är ganska nöjda med hur det blev ändå.

1 kommentar:

  1. Ser ju himla fint ut, det där!
    Tror jag har länkat till den här förut men på förekommen anledning:
    http://www.justagirlblog.com/billy-bookcases-diy/

    SvaraRadera