lördag 25 januari 2014

Besök


När den första snön kom fick vi besök. Jag antar att det blev lite för kallt för att stanna ute. För mycket snö för att hitta mat på annat håll. Inne i huset har det flyttat in möss - vi hörde dem innan vi såg dem och sen såg vi både dem och deras bajs. Nu har vi haft musjakt, från köket (där en kom inhoppande från ett hål i väggen(?!)) in förbi matsalen, vidare in i biblioteket och tillbaka samma håll igen, och sen under kylskåpet. Jag vill låta dem vara. Min man vill döda dem på tusen olika sätt.


 

Lite senare på dagen upptäckte vi att någon ätit upp hela kärven som var till fåglarna. Och alla deras jordnötter på fågelbordet. Och alla deras bollar i träden. Efter att ha bildgooglat djurspåren är min man övertygad om att det är hjort vi har haft i trädgården.


 
Så de där staketen vi ska sätta upp ut mot vägen i trädgården? Nu behöver vi inte bara hålla Fimpen inne utan även hjortarna ute. De får gärna äta upp fågelmaten men helst inte kålrabbin i trädgården i sommar.
 



1 kommentar:

  1. Det här med möss, alltså. Himla obehagligt verkar det vara. Hoppas ni får bukt med dem, med så lite blodspillan som möjligt!

    SvaraRadera