lördag 18 januari 2014

Äppelträden

Vi har en himla massa träd i vår trädgård. Jag tror att det mest är äppelträd (det var så mycket förra ägarna berättade att jag har glömt mer än hälften) och dessa äppelträd är gamla. Vi pratar gammelfarmorgamla. Folk som kommer hit ojar sig för att ojojoj, de behöver beskäras! så ja, vi bestämde oss för att beskära skiten.
 
Hur gör common people när de beskär träd då? YouTubade på skakigt internet och fick en någorlunda bra guide i hur vi skulle göra. Dock ingen guide i hur vi inte skulle göra, vilket vi kanske mer hade behövt.
 
Ovan: äppelträd, med en massa pinnar som sticker rakt upp, som en borste (kan heta vattenskott?). Skönt är att dessa gammalfarmorträd inte haft någon frukt på kanske tio år, så det värsta som kan hända är inte att vi blir äppellösa, utan att trädet dör. Ett dött träd - bra för hackspettar och insekter, va? (Ni hör ju sån novis jag är!)
 
 
En pinne som sticker rakt ut - bort med den!

Fick lite hjälp av den här nissen, han var inget vidare till att klippa av grenar, men rätt underhållande.

Ja. Vi har flyttat från Stockholm. Det är så jävla tydligt. Som det här: att ta in grenarna från äppelträdet och lägga dem i gästrummet, som en jävla inredningspryl. (Fast obs, egentligen tog vi in dem för att de ska torka och användas till när vi ska röka saker exempelvis kött, eftersom min man ska bygga en rök (har han tänkt)).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar