söndag 29 november 2015

Vitlök och ett delat äpple

Nu har hösten 2015 varit himla varm, men i normala fall kommer frosten i oktober/november och innan det ska vitlöken planteras. 

 

Eftersom vi redan använt upp nästan all vitlök som vi planterade hösten 2014 tänkte vi att vi skulle plantera ASMYCKET vitlök till nästa år. Planterar du vitlök på hösten så är den klar lagom till augusti/september året därpå. 


Min kropp är lite för gravid för att orka gräva bautamycket (eller den är nog inte för gravid, men två graviditeter så nära inpå varandra gör att min kropp känns lite klenare den här gången) därför fick vitlöksplanterandet bli ett familjeevent. 


Pampas har äntligen fått på sig ett par skodon! Ett par stövlar han fått av sin farmor. 



Fimpen  hittade ett väldigt stort äpple och delade med sig till sitt syskon.


Två katter var också med. Och som vanligt: korvgrillning! 


Jag tror att vi planterade runt tjugo vitlökar. Du delar vitlökarna och gräver ner klyftorna var för sig, så blir de nya hela vitlökar. Tre land fick husera vitlöken. Eftersom vi använder oss av växelbruk så fick vitlöken stå där bönorna stod förra året. Bönor tillför jorden näring mer än tar från den och lök tar mycket näring. Häpp! Ett eget litet jord-kretslopp! 




Till sist fick årets purjolökar komma upp. Smalare än i affären, men betydligt större än de sytrådar de var i början av våren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar