fredag 10 oktober 2014

Inlagd gurka

Är det något som gått bra i vår trädgård i år så är det gurka. Vi har fått så jävla mycket gurka att vi inte vetat var vi skulle göra av allt och har gett bort massor. Nästa år ska vi nog satsa på att så liiiite mindre gurkplantor. Och inte lika många sorter.
 
 
En dag i augusti (september?) la jag in hela gurkor för framtiden. Västeråsgurkor som är de enda som fått gå på fritt på bete och inte växt i växthuset som sina kompisar.



 
Ett dygn i saltvatten innan de skulle in i 3-2-1-lag.

 
Vår jordkällare. När vi var på visning för huset så stod vi utanför den här jordkällaren och hoppade och tjöt lite tyst för att vi faktiskt hade en chans att köpa det här huset, vårt drömhus MED JORDKÄLLARE liksom. Vad vi inte visste då var att budgivningen skulle sticka iväg emd en miljon och att vi nästan gav upp. Nu är det dock vårt. Vårt!

 
Tillbaka till gurkorna. Efter ett dygn i jordkällaren la jag in dem i ättika, vatten, socker och kryddor. Not to mig själv: nästa år? Skala gurkorna, skalet var kämpigt att äta!

 
Fimpen ÄLSKAR gurkor. Han älskar även vinäger, salt, socker. Han kan sitta med en sked i hemlighet och äta ättiksinläggning tills vi kommer på honom och säger att det itne kan vara bra för honom att äta.

 
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar