söndag 23 november 2014

Fimpens sovrum

Någon gång under sommaren, eller kanske redan i början av den, så fixade jag i ordning ett sovrum till Fimpen på ovanvåningen, en bit från vårt sovrum. Tanken var att han skulle vänja sig vid att sova själv innan bebis Pampas kom, så att han skulle få sova ifred. Så kom juli och det visade sig bli en varm jävla sommar och vi kunde inte längre ligga på ovanvåningen, strax innanför snedtaket, flyttade ner till det stora gästrummet och ja, Fimpen sov väl inte precis ofta i sin säng. Med inte precis ofta är lika med aldrig. 

Nu har det dock gått några månader och Fimpen somnar faktiskt varje kväll i sin säng. I alla fall alla kvällar då två föräldrar är hemma. Runt ett - två (fast ibland klockan fem) vaknar han, märker att ingen sover bredvid honom. Han sätter sig då upp och gastar efter oss. Tanken var att han själv skulle knalla över till oss, men well. Vi jobbar på det.

 

Denna lilla skrubb är nog det rum som har flest lampor: tre nattlampor, en som vi satte upp över sängen i dag och en taklampa. Kan hända att vi flyttar en nattlampa nu när han fått en över sängen. Om jag får, han har stenkoll på sina lampor. 


3 kommentarer:

  1. Vad är det för lampa över sängen? Letar efter en till Ture som är 1) iaf lite barnsäker och 2) inte skitful. Tips?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså den är ganska ful, men jag blev desperat när jag inte hittade någon bra. Den är från Ikea. Fanns inte på lampavdelningen utan på barnavdelningen.

      Radera
  2. Har läst någonstans att som ett barn somnar så förväntar det sig att vakna. Antar att han inte är helt med på att ni lämnar rummet? För oss funkade det att säga "vi kommer om du ropar " och sen få gå in jäkligt många ggr. Men sen vande hon sig. Vet ej om detta skulle funka för er men ville iaf lämna tips :)

    SvaraRadera