Recept på fläderbärskapris
Ingredienser:2 dl gröna, omogna fläderbär
1/2 dl flingsalt
3,5 dl flädervinäger eller äppelcidervinäger
eventuellt kan du slänga i en matsked rörsocker
Så här gör du:Plocka av de små bären, skölj dem i ett durkslag. Häll sen bären i en plastpåse och strö över saltet. Skaka om och lägg sen påsen i kylskåpet där den får ligga en vecka. Men skaka gärna om påsen en gång om dagen. Efter en vecka häller du ut vätskan och lägger bären i en väl rengjord glasburk (som du helst ska ha desinficerat i ugnen på 100 grader en kvart). Fyll sen burken med vinägern och förvara den mörkt och kallt.
wow va coolt! Det där måste jag komma ihåg och testa nästa sommar. :)
SvaraRaderaoch smaken? blev det gott?
SvaraRaderaMen hur jävla gott lät inte det där? Och VARFÖR är alla våra fläderbär redan övermogna? Orättvist!
SvaraRadera