fredag 5 september 2014

Fläderbärskapris

Recept på fläderbärskapris

Ingredienser:
2 dl gröna, omogna fläderbär
1/2 dl flingsalt
3,5 dl flädervinäger eller äppelcidervinäger
eventuellt kan du slänga i en matsked rörsocker

Så här gör du:Plocka av de små bären, skölj dem i ett durkslag. Häll sen bären i en plastpåse och strö över saltet. Skaka om och lägg sen påsen i kylskåpet där den får ligga en vecka. Men skaka gärna om påsen en gång om dagen. Efter en vecka häller du ut vätskan och lägger bären i en väl rengjord glasburk (som du helst ska ha desinficerat i ugnen på 100 grader en kvart). Fyll sen burken med vinägern och förvara den mörkt och kallt.






3 kommentarer:

  1. wow va coolt! Det där måste jag komma ihåg och testa nästa sommar. :)

    SvaraRadera
  2. Men hur jävla gott lät inte det där? Och VARFÖR är alla våra fläderbär redan övermogna? Orättvist!

    SvaraRadera