fredag 31 juli 2015

Den 11 juli 2015

Så kom dagen då vi skulle åka på semester. Till London. Min mans bror bor där och var snäll och lånade ut sin lägenhet till oss medan han latade sig i Florida. Packade som en tok dagen innan. Blev en hel del blöjor. 

Första dagen i London. Alla var extremt trötta efter att ha gått upp mitt i natten (tror att klockan ringde runt klockan tre). Fimpen var dock ändå fruktansvärt exalterad. Som han varvade med att vara supergnällig. Han fick en munk. 

Enda dagen med vettigt väder och vi tog oss till fantastiska Holland park för lite picknick och lekplatshäng.









Efter en dag i Holland Park gick vi hem (vi bodde precis vid parken) och min man ställde sig och lagade mat. Sjukt varmt var det i lägenheten och eftersom Pampas svettas lika mycket som sin far så var hans vanligaste outfit i lägenheten bara blöja. 


Våra dagar skiljde sig ganska mycket från när jag och min man var ensamma här i mars. Vi sov i varsitt sovrum eftersom det inte fanns barnsängar. Vaknade runt sex - sju, hängde på barnrelaterade grejer på stan, gick hem och gjorde mat, däckade runt tio. Himla mysigt var det. Ändå. 

onsdag 29 juli 2015

Den tionde juli 2015

En kväll blandades ösregnet med sol. Då passade vi på att äta middag på verandan och medan vi satt där dök det upp en regnbåge. 






måndag 27 juli 2015

Den nionde juli 2015

En dag bjöd min son mig på middag. Tjusigt som tusan - jordgubbar och banan i välling och mjölk. Eller om det var köttbullar och spagetti. Runt en timme tog det att laga, sen dukade vi fram och slog oss till bords. 






söndag 26 juli 2015

Den nionde juli 2015

Något annat som behövde flytta ut var våra majsplantor. 


Två sorters majs har vi haft inne - en sockrig och en mångfärgad. Eftersom de tydligen inte fick stå tillsammans ställde jag sockermajsen i gamla dammen, där persikoträdet står. De är lite rangliga och jag tvivlar på att det kommer att komma någon majs, speciellt med den o-varma sommar vi har, men vi får väl se. 


Fimpen hjälpte till som vanligt. På sitt eget sätt, med håven. 


Nya skorna på, gräva ett hål och ner med majsen! 

lördag 25 juli 2015

Juni och juli 2015

Så blev ÄNTLIGEN jordgubbarna också klara och varje morgon tog jag med mig barnen ut för att plocka till frukosten. 


Jordgubbslandet är enormt. Jag hade en dröm om när vi flyttade till hus så skulle vi ha ett land som barnen skulle kunna gå ut till och plocka sina jordgubbar själv. Min dröm gick lite överstyr och nu har vi fler jordgubbar än vad vi behöver. 


Fimpen är även en sucker för smultron, så den delen får vi nog utöka. Älskar i alla fall det här. Att de följer med mig ut, skriker JAA! när jag frågar om vi ska gå ut och plocka (i alla fall den som kan svara på min fråga) och som sätter sig och äter även om de är morgontjuriga. 






Nu har vi så mycket jordgubbar att jag har börjat frysa in. Runt fem liter ligger i frysen och då har vi bara plockat kanske en tiondel av alla jordgubbar vi har. 


fredag 24 juli 2015

Den åttonde juli 2015


Det börjar bli skördeklart i trädgården. En dag tog vi upp en första vitlök. Vitlöken satte jag i höstas, så den har ganska lång utvecklingsprocess, men snart har vi förhoppningsvis vitlök för resten av året. 

torsdag 23 juli 2015

Den sjätte juli 2015

När Fimpen och jag skulle flytta ut alla gurkor (som har stått inne och avvaktat bättre väder och se hur brutala mördarsniglarna är i år) så hittade vi en färdig gurka. Fimpen knipsade av den, satte sig i hammocken med sin bror, katten Natten och dockan för att dela på den.




Fimpen har lärt sig att förtugga gurkan så att Pampas inte sätter i halsen, sen stoppar han in den i sin brors mun. Som en liten fågelunge. 


Dela en första gurka. Sån himla kärlek. Tänker att nästa sommar kommer de antagligen att slåss om den första.

tisdag 21 juli 2015

Den femte juli 2015

Dagen efter bröllopet åkte vi till farmor, som hade barnpassat Fimpen och Pampas. De låg och sov när vi kom och vi gosade in oss hos dem, sen vaknade de och efter kramkalas gick vi ut i skogen för att plocka blåbär, smultron och svamp. 





Ut i blåbärsriset! Fem myggbett fick jag på en gång. Min man noll, som vanligt. 





Smultron på ett stå.



Det här (förutom myggen) - att visa mina barn skogen. Plocka en massa som går att äta, det är nog bland topp fem på min livslista just nu.

måndag 20 juli 2015

Den fjärde juli 2015

Den fjärde juli var ingen vanlig jävla dag. Det var inte ens en vanlig jävla nationaldag i USA. Det var dagen jag vaknade upp i ett hotellrum i Stockholm och min bror skulle gifta sig! 


Ungefär två timmar innan jag skulle åka till vigselplatsen och hjälpa till så började jag och min man att fixa min frisyr. Vi skrek båda två. Jag svor. Han gick iväg. Kom tillbaka. Och sen blev den helt okej och jag sprang de tjugo minutrarna det tog att ta sig till Djurgårdsbrunn. 





Färdig frisyr! 


Väl på plats hjälpte jag lillebror att klä sig. Och ta kort. Tog nog mest kort. Och googlade "knyta slips". 



Under vigseln sjöng min far. Så himla söt. Och kort.



Min man och jag. Kan hända att jag grät så mina axlar hoppade och jag tänkte att nä, nu får jag fan skärpa mig! 




När klockan var runt tre var festen slut och som sig bör drog jag, min man, brudparet, några kusiner och toastparet och nakenbadade utanför hotellet med en flaska cava.